* נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד © 2010-2020 כל הזכויות שמורות – אלי סאסי. אין להעתיק תוכן ללא אישור מפורש בכתב מבעל האתר
עיצוב - חגית דמתי ❤ קידום אתרים - אלי סאסי
מקדם אתרים » כתיבת מאמרים: כתיבת תוכן לקידום אורגני
רוב החברות נותנות לכם שירות של כתיבת מאמרים בלבד. אחרי שקיבלתם את המאמר אתם צריכים לדאוג להטמעה של המאמר באתר הרלוונטי + לבצע אופטימיזציה של טייטל + תיאור + כותרת H1 + קישורים פנימיים [בהנחה ואתם יודעים לבצע את זה נכון]
אנחנו נבצע עבורכם גם כתיבת מאמרים וגם הטמעה ואופטימיזציה מבלי שתצטרכו לעשות כלום 🙂
השאר פרטים ונחזור אליך מייד!
שירותי כתיבת תוכן לאתרים
כתיבת מאמרים לאתרים נעשית כחלק מעבודותו של מקדם אתרים. כתיבת מאמרים לא נכונה או כתיבת תוכן לאתרים שלא כוללת את כל הנחיות גוגל לא תביא לתוצאות איכותיות לאורך זמן.כל מאמר שנכתב, נכתב על מנת לקדם מילת מפתח (בדרך כלל מסוג לונג טייל) בתוצאות החיפוש בגוגל. כתיבת מאמר זול או מאמר שנכתב ע"י אדם שאינו מבין ויודע קידום אתרים עלול גם לפגוע בקידום האתר ע"פ הנחיות האיכות של גוגל.
כיצד יש לבצע אופטימזיציה מעולה לעמוד לקידום באתר:
כתיבת טייטל: כותרת TITLE שנכתבת עבורך כשכל מטרתה לקדם את הלונג טייל שעליו נכתב המאמר. כתיבת TITLE נכון תביא בהכרח עוד מבקרים אורגניים אל עמוד הנחיתה באתר שלך.
כתיבת תיאור מטא: כתיבת תיאור מטא ע"פ הנחיות האיכות של גוגל אשר מכיל בצורה מדויקת את מילות המפתח המקודמות.
כותרת ראשית מסוג H1: עצם העבודה מול מקדם אתרים שהוא גם כותב תוכן מאפשרת יצירת מאמר איכותי שמטרתו לקדם לונג טייל כלשהו בתוצאות החיפוש בגוגל. מתוך כך נעשית התאמה של כתיבת כותרת H1 שתשרת את קידום הביטוי בגוגל
שאר כותרות H: רבים בטוחים שמעבר לכותרת H1 אין צורך בעוד כותרות. מקדם אתרים מקצועי ידע לשלב כותרות נוספות ולשחק עם מילת המפתח על מנת ליצור טבעיות וקידום מהיר יותר של ביטויים בתוצאות החיפוש בגוגל
גיוון באנקורים: חלק מהעבודה וההתאמה של התכנים בשנת 2018 היא לגוון באנקורים מהם יוצאים הלינקים הפנימיים על מנת להעלות את סמכות הדף.
לינקים פנימיים: ההבדל בין כותב תוכן רגיל לבין השכרת שירותי כתיבת תוכן לאתרים מחברת קידום אתרים הוא שחברת קידום יודעת מהם מילות המפתח המקודמות באתר ויודעת להוציא לינקים פנימיים מתוך מאמרי הקידום שנכתבים ובכך משרתת ועוזרת לקידום האורגני של האתר בגוגל
תיאורי ALT: במידה ותחליטו להוסיף תמונות למאמר אנו שולחים לכם יחד עם מסמך הוורד המכיל את המאמר גם 3,4 צורות שונות של תיאורי ALT אותם יש להטמיע על התמונות.
אני מאמין שכמעט כל אחד ואחת יכולים לכתוב מאמרים, אבל לא כל אחד יודע לכתוב מאמרים שהם גם ידידותיים למנועי החיפוש וגם לוכדים את תשומת הלב של הגולשים. כתיבת מאמרים מסוג זה היא שילוב בין אמנות למדע, בין פסיכולוגיה למדעי האינטרנט. ועל אף שלא כולם יודעים לכתוב מאמרים כאלו היום, כולם בהחלט יכולים ללמוד כתיבת מאמרים כאלו בעתיד על ידי תרגול, התמדה וקריאת כתבה זו.
מה לעזאזל הקשר בין קידום אתרים בגוגל לבין כתיבת מאמרים?
כדי להבין את הקשר ההדוק בין SEO (אופטימיזציה למנועי חיפוש) לבין כתיבת מאמרים ידידותיים למנועי חיפוש, המכונים לא אחת גם "מאמרים קידום" או "מאמרי SEO", צריך להבין קצת איך מנוע חיפוש ענק כמו גוגל עובד.
להיכנס לראש של גוגל
ברשת יש מיליוני אתרים, בלוגים, חנויות מסחר אלקטרוני, עמודי אינטרנט, דפי נחיתה ומה לא?!. כדי לדרג כל כך הרבה אתרים במנוע החיפוש גוגל סורקת את הרשת בעזרת זחלנים מיוחדים ומעניקה ציון לכל אתר ולכל עמוד באתר. הציון שגוגל מעניקה לעמודי אינטרנט נגזר ממכלול של פרמטרים ולא רק מפרמטר אחד ויחיד.
הזחלנים של גוגל נכנסים לעמוד אינטרנט ומחפשים אינדיקציות לאיזה שאילתת חיפוש שגולשים מקלידים העמוד מתאים ורלוונטי. אם הזחלנים מוצאים אינדיקציות ברורות לכך שעמוד מסוים מתאים מאוד לשאילתת חיפוש של גולשים היא תמצב את העמוד בראש תוצאות החיפוש. אם הזחלנים של גוגל לא מצאו אינדיקציות כאלו האתר לא יופיע בתוצאות החיפוש, אם יש מעט אינדיקציות גוגל תמצב את העמוד בעמוד התוצאות ה-10 ואם יזוהו קצת יותר אינדיקציות העמוד יוצג בעמוד הרביעי בתוצאות החיפוש של גוגל.
איך גוגל מחליטה איזה עמוד באתר לדרג גבוה ואיזה עמוד לשלוח לפח האשפה של האינטרנט?
כדי לדרג אתרים גוגל מחלקת ציונים לעמודי אינטרנט לפי הפרמטרים הבאים:
ככל שאתר מקבל ציונים גבוהים יותר בכל פרמטר, כך הוא צפוי להתברג גבוה יותר בתוצאות החיפוש. אתר שיש לו גם אופטימיזציה טובה, גם תוכן עשיר ומעניין שמשאיר את הגולשים זמן רב באתר וגם מערך קישורים ענף – יקבל ציון גבוה בכל הפרמטרים וידורג גבוה יותר בתוצאות החיפוש, בהשוואה לאתר שיש לו רק אופטימיזציה טובה.
העבודה שלי כמקדם אתרים היא, אפוא, לדאוג שהזחלנים של גוגל יגיעו לאתרי האינטרנט של לקוחותיי, יסרקו את העמודים שבאתרים, יבחינו בכל הפרמטרים וידרגו את אתרי הלקוחות שלי בראש תוצאות החיפוש. לשם כך:
אני מבצע אופטימיזציה למנועי חיפוש – לכל עמודי האתר של קהל לקוחותיי. האופטימיזציה נגזרת ממחקר מילות המפתח. לכל עמוד אני מייעד מילת מפתח אחת, כך שכל עמוד יהיה מעין עמוד נחיתה עליו ינחתו הגולשים כאשר הם מקלידים שאילתת חיפושמסוימת.
אני עושה הכול על מנת שהאתרים של לקוחותיי יהיו אופטימליים עבור זחלניה של גוגל: משלב תיאור לכל עמוד (Meta Description) הכולל את מילת המפתח שייעדתי לעמוד, מציין כותרת עמוד (Title) שכוללת את מילת המפתח שזיהיתי במחקר וייעדתי לעמוד, משלב גם את מילת המפתח שבחרתי לעמוד לצד מילות מפתח נוספות ורלוונטיות ב-Meta Keywords, משלב סיומת URL ידידותית למשתמש המכילה את מילת המפתח שיעדתי לכל עמוד ועוד מספר פעולות שהן למעשה הפרמטרים שזחלני גוגל מחפשים כדי לקבוע באיזה מיקום לדרג עמודים בתוצאות החיפוש.
אני יוצק תוכן רלוונטי וידידותי למנועי חיפוש – והנה הגענו לעיקר. בנוסף לפעולות הטכניות של אופטימיזציה אני גם דואג שעמודי האתר ימולאו בתוכן מעניין, משכנע ומניע לפעולה ולא פחות חשוב מכך תוכן הכולל את מילת המפתח שזיהיתי במחקר שערכתי בשלב הראשון וייעדתי לכל עמוד. ובדיוק כאן נכנס לתמונה נושא הכתבה שלנו – כתיבת מאמרים.
כתיבת מאמרים ידידותיים למנועי חיפוש – מה זה אומר בעצם?
כתיבת מאמרים ידידותיים למנועי חיפוש פירושה שילוב של מילות המפתח בתוך תוכן המאמרים. כך שכאשר הזחלנים של גוגל יכנסו לעמודי האתר ויסרקו את התוכן הם מיד יבחינו שהאתר רלוונטי למילות חיפוש שהקלידו גולשים.
כתיבת מאמרים ידידותיים למנועי החיפוש – איך עושים את זה בפועל?
נשמע פשוט, לא?
זה פשוט, אבל לא תמיד.
אתגרים בכתיבת מאמרים ידידותיים למנועי חיפוש, וגם פתרונות אפשריים
כפי שציינתי, ברמת בעיקרון כתיבת מאמרים ידידותיים למנועי חיפוש יכולה להיות פשוטה, אבל לעיתים יש אתגרים וקשיים.
כלומר לעיתים צריך להפעיל יצירתיות לצד טכניקה כדי לשלב מילות מפתח שאינן מתיישבות כל כך עם השפה העברית המדוברת.
איך מיישבים את המתח הזה? פשרות!
אם תכנסו לרגע לעמוד הבית שלי: https://www.elisasi.co.il/ תראו שהעמוד מאוד ארוך (כי גוגל "אוהבת" הרבה תוכן). אך העמוד הארוך הזה מחולק למקטעים נוחים לקריאה וסריקה ומשולבים בעמוד גם כותרות וגם מסרים שיווקיים ואותם הבלטתי.
כתיבת מאמרים ידידותיים לא רק לגוגל, אלא גם לאנשים
צריך תמיד לזכור שאנחנו אמנם כותבים תוכן מותאם למנועי חיפוש, אבל אנחנו קודם כל כותבים לאנשים, כמוני וכמוך, וחייבים למצוא את האיזון הנכון בין כתיבת מאמרים טכנית המשלבת את מילות המפתח בטקסט לבין כתיבה אנושית, מרגשת, נוגעת ומעניינת.
המטרה שלנו כמקדמי אתרים, כותבים ובעלי אתרים היא לגרום לגולשים להישאר כמה שיותר זמן באתר שלנו, כלומר: שמשך ביקור ממוצע באתר יהיה ארוך (ראו תמונה מספר 5). ועלינו לעשות גם כל מה שניתן כדאי שהגולשים לא יינטשו מהר את האתר, כלומר ששיעור היציאה מעמודי האתר יהיה נמוך (ראו תמונה מספר 6).
המשמעות של זה היא שזה ממש לא מספיק לחבר מילים לכדי משפטים ולשלב בהם מילות מפתח רלוונטיות. צריך להשקיע בכתיבת מאמרים באמת מעניינים ומושכים, כאלו שיגרמו לגולשים להישאר זמן רב באתר שלנו. כי ככל ששיעור הנטישה נמוך וככל שמשך זמן השהיה באתר גבוה – כך האתר ידורג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
איך מוצאים רעיונות לתוכן מושך, מעניין ומסקרן? הנה כמה כיוונים
העשרת האתר בתוכן, כל הזמן
כתבתי כאן מספר פעמים שגוגל "אוהבת" תוכן ארוך והרבה תוכן. אבל תוכן האתר לא מתחיל ונגמר בעמודים השיווקיים באתר, קרי: בעמודים שבהם מוכרים את השירותים והמוצרים שלנו. גוגל תמצב אתר גבוה בתוצאות החיפוש ככל שהוא יהיה עשיר בתוכן, כל תוכן.
למה אני מתכוון?
תתבוננו באתרי אינטרנט מצליחים, מה אתם רואים שם?
אתם בוודאי תגלו באתרים אלו כמה דברים מעניינים:
אתרי אינטרנט אפשר להעשיר בתוכן בכל מיני דרכים. לכן, גם אם העמודים השיווקיים הם מעט קצרים תמיד אפשר למלא את האתר בתוכן בקטגוריות אחרות. בקטגוריות שבהן זה מקובל להאריך במילים, למשל בקטגוריית "מאמרים מקצועיים". אז נכון התוכן הרב לא נמצא בעמודים הראשיים אבל הוא קיים באתר והוא נגיש לגולשים וגם לזחלנים של מנועי החיפוש.
כתיבת מאמרים לאתר שלנו, אבל לא רק עבורו
כתיבת מאמרים אינה תמיד מיועדת לאתר שלנו. לעיתים תכופות כתיבת מאמרים נדרשת כדי לבנות קישורים מאתרים חיצוניים.
ואני אסביר.
בתורת קידום האתרים לקישורים יש חשיבות גדולה. קישורים הם כמו קשרים או כמו הצבעת אמון באתר מסוים. תחשבו לרגע על אתר כמו ויקיפדיה, כמה קישורים חיצוניים יש לאתר הזה? כלומר: כמה קישורים באתרים שונים מצביעים (מקשרים) אל האתר הזה כאמצעי להסבר או ביאור הגדרה? מיליונים! כלומר מיליוני אתרים ברחבי הרשת מצביעים אמון בויקיפדיה כמקור מילוני מוסמך ומכאן גם כוחה של ויקיפדיה וסמכותה.
אין די באופטימיזציה של עמודי האתר, גם אין זה מספיק להעשיר את האתר בתוכן איכותי, מתחדש, ארוך ואטרקטיבי, בנוסף צריך "לשכנע" אתרים אחרים ברשת להביע אמון באתר שלנו, ואת זה עושים באמצעות בניית קישורים חיצוניים המצביעים אל האתר שלנו.
וגם לשם כך יש צורך בכתיבת מאמרים. את המאמרים האלו מעבירים אל אתר חיצוני שהסכים להציב אצלו מאמר שלנו ובתוך המאמר משלבים קישור אל האתר שלנו. אין חובה לכתוב מאמרים, אפשר לבקש סתם קישור פוטר (מתחתית העמוד) מאתר שמוכן לשתף איתנו פעולה. אך כאשר הקישור יוצא מתוך מאמר ארוך ומושקע – הקישור נראה טבעי יותר וגוגל תראה את הקישור כאיכותי יותר ותעניק ציון גבוה לעמוד אליו הקישור מוביל.
קידום אתרים? לא בלי כתיבת מאמרים ידידותיים לגולשים ולמנועי החיפוש
* נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד © 2010-2020 כל הזכויות שמורות – אלי סאסי. אין להעתיק תוכן ללא אישור מפורש בכתב מבעל האתר
עיצוב - חגית דמתי ❤ קידום אתרים - אלי סאסי
הזן שם וטלפון
ואני מתקשר אלייך עם כל הפרטים: